Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
11. DAN EKO VASI 23.9. Frankolovo - OBJEM SINERGIJE

KDAJ: 23.9.2017, od 10. do 22. ure
KJE: Frankolovo, nad Celjem 

Tako kot se število skupin za bolj svetlo in zeleno prihodnost, na naše veselje, širi po celotni Sloveniji smo letos tudi mi naredili korak naprej in razširili svojo ekipo. V duhu kolektivnega trajnostnega gibanja smo v sodelovanju s Transition Slovenija letos izbrali datum 23. 9. 2017, ker je takrat Evropski dan trajnostnih skupnosti (European Day of Sustainable Communities). Na tisoče skupin in skupinic po vsej Evropi dela na družbeni preobrazbi od spodaj navzgor. 11. dan ekovasi bo ena od stotin točk po Evropi, kjer bomo v objemu sinergije navdihovali drug drugega in svojo okolico. Rešitve so pravzaprav preproste in vsem na dosegu roke!  

“AKVARIJ” O SKUPNOSTNIH PROJEKTIH V SLOVENIJI
Izkušnje, nauki, izzivi …Z metodo akvarija (Fish Bowl) bomo odprli pogovor o ključnih vprašanjih, izmenjave mnenj med nosilci slovenskih ekovaških pobud ob aktivnem sodelovanju publike.  

ODPRT PROSTOR DOGAJANJA
Z metodo odprtega prostora bomo sooblikovali vsebine drugega dela našega srečanja. Prosimo, da prinesete s seboj vse potrebno, da tudi sami ponudite kakšno vsebino. 
 
KAJ DOGAJA PO SLOVENIJI
Tokrat bomo na srečanju ubrali malce drugačno pot … menimo namreč, da je potrebno razširiti glas o trajnostih projektih in organizacijah, ki nastajajo v naši čudoviti deželi. Na dogodku boste lahko predstavili svoje projekte oz. organizacije, od kod prihajate in kakšen je vaš cilj. Predstavitev bomo izvedli v obliki odprte tržnice. Organizacije, ki se želijo predstaviti naj se vpišejo tukaj. Poslali vam bomo dodatna navodila glede predstavitve.  

DA NE BOMO LAČNI
V duhu kolektivizma bomo letos spet skupaj poskrbeli, da napolnimo mizo z našimi skupnimi dobrotami. Pripravite torej svojo najljubšo vegetarijansko (ali vegansko) jed, sladico, solate, dobrodošlo pa je tudi sveže sadje in napitki. Vsak udeleženec naj prinese (vsaj) eno jed. Veseli bomo, če bodo jedi z mlekom in/ali jajci in alergeni ustrezno označene.Tiste, ki boste prenočili ali se pridružili večerji prosimo, da v duhu darilne ekonomije prispevate za obrok. Bodisi s prispevki ali s sestavinami. Seznam sestavin bomo poslali teden dni pred dogodkom. Za zajtrk po dogodku ravno tako poskrbimo skupaj. Zaželen je kruh, domače marmelade, med, sveže sadje, kosmiči, mleko …  

GLASBA IN VEČERNI OGENJ
Praznovanje je del vsakega iskrenega srečanja. Tako bomo tudi naše druženje zaključili z večernim ognjem in glasbo, ki jo bomo ustvarili skupaj. Vsi, ki imate veselje do igranja kar pogumno, prinesite svoje inštrumente. Ostali bomo prispevali s petjem.   

MOŽNOST PRENOČITVE
Tokrat bo mogoče na kraju tudi prenočiti. Če imate šotor ali pa vam je ljubo spanje pod zvezdami ste dobrodošli, da se nam pridružite. Poskrbite še za vremenu ustrezna oblačila in obutev. 

ZERO-WASTE
Ker letos na globalni ravni tudi veliko dogaja okoli odpadkov, se nagibamo k temu, da bo naše srečanje blestelo v duhu Zero-waste. Pozivamo vse udeležence srečanja, da poskrbijo za svoje odpadke (tudi cigaretne ogorke), jih nato odnesejo domov in ustrezno ločijo. Pojdimo torej še en korak dlje od samega dogodka! Prav tako prinesite s seboj posodico za hrano, pribor in kozarec.  

PRIJAVE
Število udeležencev je omejeno na 200 ljudi, zato je nujna prijava s SPLETNO PRIJAVNICO !
Udeležba na dogodku je brezplačna. Ker pri organizaciji in izvedbi sodeluje kar nekaj ljudi, ki so svoj prosti čas in prostor namenili temu, da se lahko ponovno srečamo, vse udeležence prijazno vabimo, da prispevajo kak evro za gostitelje in stroške organizacije. Škatlice za prispevke bodo na več lokacijah na samem dogodku. 

PREVOZ
Prosimo, da pridete s čim manj avtomobili (po možnosti se razdelite po avtih in spoštujte oznake in napotke redarjev, ki vam bodo pomagali parkirati vozilo na ustrezno mesto.) Vpišite se v tabelo prevozov, če nudite ali iščete prevoz. Vsi prijavljeni boste dobili opis poti in ostala navodila za skupni prevoz okvirno 4 dni pred dogodkom. 

POMOČ pri pripravi in pospravljanju
Če le utegnete, bomo veseli vaše pomoči pri pripravi in pospravljanju, saj dogodek v celoti temelji na prostovoljnem delu! Kdor lahko pride dan prej in ostane dan potem, naj to označi v prijavnici. Popolnoma vse, kar se bo zgodilo in česar se bomo naučili, je nemogoče popisati ali celo predvideti. Kot vedno pri takem dogodku je največ odvisno od udeležencev. Zato ne pozabite s seboj prinesti obilo vedrine, raziskovalnega duha, izvirnosti, estetskega čuta, sproščenosti in poguma. Pa se vidimo septembra, na hribu med oblaki …
 
 

Posted by Bor : komentarji: 0
petek 25 avgust 2017 - 15:56:46
tiskalniku prijazno LAN_NEWS_24Za objavo komentarjev morate biti prijavljeni - prosim prijavite se, če pa še niste član pa kliknite tukaj za prijavo