Log directory is not writable - please CHMOD ../../e107_plugins/log/logs to 777
Recepti
Recept
Nazaj na listo  Pošlji na email prijatelju   Tiskanju prijazen prikaz  PDF verzija
Naslovvodni kefir
Čas priprave
Serviranje
Sestavine-2 l steklena posoda s pokrovom (2 l kozarec za vlaganje)
-6 žlic glivic kefirja
-4-6 žlic sladkorja
-1-2 suhi figi (odvisno od velikosti) ali suhe slive (razpolovimo)
-1 srednja velika limona (dobro jo operemo in razpolovimo)
-6 rozin
NačinGlivice kefija stresite v gosto sito, jih dobro preplaknete z mrzlo tekočo vodo in jih stresite v 2 litrsko posodo (kozarec). Prilijte vode, da bo segala do vrha posode, dodajte sladkor, fige in limono in dobro premešajte. Kefir lahko zori največ 3 dni. Vsakih 24 ur vsebino dobro premešajte. Ko kefir dozori (po 2 do 3 dneh), stisnite vanj namočeno limono, odstranite fige in vsebino precedite v posodo za pitje. Glivice kefirja stresite v gosto cedilo in ponovite zgoraj opisani postopek. Po vsakem zorenju se količina glivic poveča za približno dve žlici. Uporabite vse glivice, dokler ne dobite 6 žlic viška, ki jih podarite. Odvečne, neuporabljene glivice kefirja lahko nekaj dni ohranite v sladki vodi. Kefirja ne mečite proč, ker se težko dobi in je dragocen.
Kefir ne sme priti v stik s kovino, uporabljaj samo lesene žlice in plastična cedila, oziroma gazo. Najboljši kefir je star med 24 in 48 ur več pa začne pridobivati na alkoholu. Boljši je s trdo vodo, nekateri pa priporočajo celo dodati koralni kalcij.
Informacije o hranljivostiUPORABA KEFIRJA
Živčne bolezni 1 liter na dan
Notranji ulkus (čir): 1 liter na dan (čir se pozdravi v dveh mesecih)
Astma, bronhialni katar: 1 liter na dan (astma se zdravi dalj časa)
Skleroza: 1 liter na dan (ureja tudi pritisk in telesno težo)
Anemija in levkemija: 1 liter na dan (v hujših primerih 2 litra na dan)
Bolezni žolčnega mehurja: 1 liter na dan (pozdravi se po 2 do 6 mesecih)
Alergije, mozolji, ekcemi: ? litra na dan (obolele predele kože lahko s kefirjem tudi masirate. Koža se pozdravi po 2 od 4 tednih)
Bolezni ledvic in mehurja: 1 liter na dan

Pomaga tudi pri bolečinah v želodcu, pri boleznih notranjih organov, zdravi tudi akutne vnetje jeter.
Kefir pijemo redno vsak dan. Močnejši učinek ima, če ga ne uživamo skupaj s hrano. Pri težjih in dalj časa trajajočih boleznih pijemo ? litra zjutraj, opoldne in zvečer. Kefir, ki zori 24 ur (1 dan), čisti in pomaga pri težkem zaprtju. Pijemo vsak večer najmanj 4 tedne. Po dveh do treh dneh zorenja pa pomaga osebam, ki so nagnjene k diareji, predvsem pa učinkovito preprečuje nastanke različnih bolezni.
KEFIR JE ODLIČNA PIJAČA, KI POMAGA OZDRAVETI IN NAM PODALJŠUJE ŽIVLJENJE.

KEFIR KOT PIJAČA
Kefir so poznali že prvi prebivalci Kavkaza. Otroci so ga pili namesto vode. Srednja starost teh prebivalcev je okoli 110 let. Kavkaz je ednino področje na svetu kjer prebivalstvo dosega tako visoko starost.
Profesor Menehin, ki je dobršen del svojega življenja posvetil študiju učinkovitosti kefirja pravi, da ti prebivalci niso poznali tuberkuloze, raka, motenj notranjih organov, bolezni želodca, itd. V Nemčiji je dr. Irašek (še pred II. svetovno vojno) potrdil čudovite uspehe pri uživanju kefirja. S kefirjem je zdravil: dihalne poti, katar, želodčne krče, kronična vnetja, vnetja jeter, bolezni v trebuhu, bolezni žolča, bolezni mehurja, izpuščaje med nosečnostjo, kronična zaprtja ter pri rekonvalescenci po težjih boleznih. Za dojenčke je uporaben tudi kot nadomestilo za materino mleko.
Zasluge 
PoslalHippocampus
Dnesreda 07 november 2007 - 08:20:30
 10.0 - 1 glasuj  
 


Komentarji
Živjo!

Zanima me sledeče:
1. kako vodni kefir deluje pri diabetikih (sladkorna)?
Moji mami(diabetik) se zdi to precej sladko in si ga (takšnega) ne upa več piti. Naj bi se ji sladkor v krvi precej povečal.
Meni osebno je tak čisto OK!
Naj zanjo (ločeno) zmanjšam sladkor in rozine - vsaj na pol (2 žlici sladkorja in 3 rozine) za začetek?
Da ne bi preveč experimentiral, ima kdo kaj več izkušenj?
2. kaj če uporabljamo v 2 l posodi več kot 6 žlic kefirja (naprimer 10-12) - torej je v 24 urah kefir že pripravljen -rozinam pobere kefir vso sladkobo in barvo, ter polno mehurčkov
3. koliko časa je kefir lahko v hladilniku (če ga sproti ne popiješ) v steklenici? Dan, dva ali več in če je to priporočljivo? Da s tem ne izgubi lastnosti...

Hvala za odgovore že vnaprej!
LP
Dean

[ Komentar od Dean :: 26 feb : 17:58 ]


Tukaj je pdf datoteka z kar nekaj informacijami o vodnem kefirju, v angleščini, je kar veliko informacij noter(12 strani).

No mogoče se pa najde kdo in prevede.

[ Komentar od Marko :: 27 feb : 07:54 ]


Če kdo rabi imam višek glivic kefirja

[ Komentar od mojdar :: 08 feb : 20:32 ]


Kako in kje se dobijo glivice kefirja?

[ Komentar od steminy :: 19 apr : 09:31 ]

Za objavo komentarjev morate biti prijavljeni - prosim prijavite se, če pa še niste član pa kliknite tukaj za prijavo