Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
Dobrodošli pri Soustvarjanju!
Pred vami so prenovljene spletne strani, ki vam nudijo preglednejšo razvrstitev novih in starih informacij o projektu Soustvarjanje, knjigah Vladimirja Megreja, cedrovih izdelkih, rodovnih posestvih in vaseh, biogradnji, projektiranju vrta in še čem.

Kliknite na Novo za listo zadnjih sprememb na strani.


11. DAN EKO VASI 23.9. Frankolovo - OBJEM SINERGIJE

KDAJ: 23.9.2017, od 10. do 22. ure
KJE: Frankolovo, nad Celjem 

Tako kot se število skupin za bolj svetlo in zeleno prihodnost, na naše veselje, širi po celotni Sloveniji smo letos tudi mi naredili korak naprej in razširili svojo ekipo. V duhu kolektivnega trajnostnega gibanja smo v sodelovanju s Transition Slovenija letos izbrali datum 23. 9. 2017, ker je takrat Evropski dan trajnostnih skupnosti (European Day of Sustainable Communities). Na tisoče skupin in skupinic po vsej Evropi dela na družbeni preobrazbi od spodaj navzgor. 11. dan ekovasi bo ena od stotin točk po Evropi, kjer bomo v objemu sinergije navdihovali drug drugega in svojo okolico. Rešitve so pravzaprav preproste in vsem na dosegu roke!  

“AKVARIJ” O SKUPNOSTNIH PROJEKTIH V SLOVENIJI
Izkušnje, nauki, izzivi …Z metodo akvarija (Fish Bowl) bomo odprli pogovor o ključnih vprašanjih, izmenjave mnenj med nosilci slovenskih ekovaških pobud ob aktivnem sodelovanju publike.  

ODPRT PROSTOR DOGAJANJA
Z metodo odprtega prostora bomo sooblikovali vsebine drugega dela našega srečanja. Prosimo, da prinesete s seboj vse potrebno, da tudi sami ponudite kakšno vsebino. 
 
KAJ DOGAJA PO SLOVENIJI
Tokrat bomo na srečanju ubrali malce drugačno pot … menimo namreč, da je potrebno razširiti glas o trajnostih projektih in organizacijah, ki nastajajo v naši čudoviti deželi. Na dogodku boste lahko predstavili svoje projekte oz. organizacije, od kod prihajate in kakšen je vaš cilj. Predstavitev bomo izvedli v obliki odprte tržnice. Organizacije, ki se želijo predstaviti naj se vpišejo tukaj. Poslali vam bomo dodatna navodila glede predstavitve.  

DA NE BOMO LAČNI
V duhu kolektivizma bomo letos spet skupaj poskrbeli, da napolnimo mizo z našimi skupnimi dobrotami. Pripravite torej svojo najljubšo vegetarijansko (ali vegansko) jed, sladico, solate, dobrodošlo pa je tudi sveže sadje in napitki. Vsak udeleženec naj prinese (vsaj) eno jed. Veseli bomo, če bodo jedi z mlekom in/ali jajci in alergeni ustrezno označene.Tiste, ki boste prenočili ali se pridružili večerji prosimo, da v duhu darilne ekonomije prispevate za obrok. Bodisi s prispevki ali s sestavinami. Seznam sestavin bomo poslali teden dni pred dogodkom. Za zajtrk po dogodku ravno tako poskrbimo skupaj. Zaželen je kruh, domače marmelade, med, sveže sadje, kosmiči, mleko …  

GLASBA IN VEČERNI OGENJ
Praznovanje je del vsakega iskrenega srečanja. Tako bomo tudi naše druženje zaključili z večernim ognjem in glasbo, ki jo bomo ustvarili skupaj. Vsi, ki imate veselje do igranja kar pogumno, prinesite svoje inštrumente. Ostali bomo prispevali s petjem.   

MOŽNOST PRENOČITVE
Tokrat bo mogoče na kraju tudi prenočiti. Če imate šotor ali pa vam je ljubo spanje pod zvezdami ste dobrodošli, da se nam pridružite. Poskrbite še za vremenu ustrezna oblačila in obutev. 

ZERO-WASTE
Ker letos na globalni ravni tudi veliko dogaja okoli odpadkov, se nagibamo k temu, da bo naše srečanje blestelo v duhu Zero-waste. Pozivamo vse udeležence srečanja, da poskrbijo za svoje odpadke (tudi cigaretne ogorke), jih nato odnesejo domov in ustrezno ločijo. Pojdimo torej še en korak dlje od samega dogodka! Prav tako prinesite s seboj posodico za hrano, pribor in kozarec.  

PRIJAVE
Število udeležencev je omejeno na 200 ljudi, zato je nujna prijava s SPLETNO PRIJAVNICO !
Udeležba na dogodku je brezplačna. Ker pri organizaciji in izvedbi sodeluje kar nekaj ljudi, ki so svoj prosti čas in prostor namenili temu, da se lahko ponovno srečamo, vse udeležence prijazno vabimo, da prispevajo kak evro za gostitelje in stroške organizacije. Škatlice za prispevke bodo na več lokacijah na samem dogodku. 

PREVOZ
Prosimo, da pridete s čim manj avtomobili (po možnosti se razdelite po avtih in spoštujte oznake in napotke redarjev, ki vam bodo pomagali parkirati vozilo na ustrezno mesto.) Vpišite se v tabelo prevozov, če nudite ali iščete prevoz. Vsi prijavljeni boste dobili opis poti in ostala navodila za skupni prevoz okvirno 4 dni pred dogodkom. 

POMOČ pri pripravi in pospravljanju
Če le utegnete, bomo veseli vaše pomoči pri pripravi in pospravljanju, saj dogodek v celoti temelji na prostovoljnem delu! Kdor lahko pride dan prej in ostane dan potem, naj to označi v prijavnici. Popolnoma vse, kar se bo zgodilo in česar se bomo naučili, je nemogoče popisati ali celo predvideti. Kot vedno pri takem dogodku je največ odvisno od udeležencev. Zato ne pozabite s seboj prinesti obilo vedrine, raziskovalnega duha, izvirnosti, estetskega čuta, sproščenosti in poguma. Pa se vidimo septembra, na hribu med oblaki …
 
 

Posted by Bor : komentarji: 0
petek 25 avgust 2017 - 15:56:46
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


BackToNature 2016

SLO: Festival kreativnih delavnic, osebne rasti in novih doživetij v objemu narave.
ENG: Festival of creative workshops, personal growth, new adventures in beautiful nature.
Datum / date: 9. – 11. 9. 2016
Kraj / place: Dobrova pri Ljubljani (podrobnejši opis poti ob prijavi / more detailed info after applying)

- Kreativne delavnice / Creative workshops
- Glasba / Unplugged music
- Narava / Nature
- Druženje ob večernem ognju / Evening fire gathering
- Brezplačno kampiranje / Free camping
- Skupna miza (vsak naj prinese tudi krožnik, skodelico in pribor zase) / Shared table (bring your own plate, cup and cutlery)
- Dogodek je prijazen do družin in odprt za domače ljubljenčke / Families and pets friendly event
- Ni vstopnine / No entrance fee
- Veseli bomo vaših prostovoljnih prispevkov / Donations welcome
- Obvezne predhodne prijave / Please confirm your attendance

SLO: Vabimo vas na že peti festival Back to Nature – vikend kreativnih delavnic v čudoviti naravi blizu Ljubljane, ki se bo tokrat odviajal pod geslom “LOG IN TO NATURE”.

ENG: Welcome to a weekend of creative workshops in the beautiful nature near Ljubljana, this time the main idea is hidden behind the password “LOG IN TO NATURE”.

Več o samem dogodku in prijave tukaj.

Posted by Marko : komentarji: 0
petek 02 september 2016 - 06:25:33
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


10. dan eko vasi 18.6. na Vranskem

Pridružite se nam v soboto 18.6.2016 v Podgradu pri Vranskem na že 10. dnevu eko vasi:

V Sloveniji razvoj ekovasi teče počasi, toda rezultati našega druženja in skupnega dela se vendarle množijo. Letošnji dogodek bo tako povezoval ekovaške pobude s komplementarnimi gibanji v Sloveniji, ki so v zadnjih letih dobila zamah, zlasti permakulturo, tranzicijskimi mesti, ekološkimi kmetijami, urbanimi skupnostnimi projekti ipd.  

ODPRT PROSTOR dogajanja
Program 10. dneva ekovasi bomo določili na samem dogodku z metodo Odprti prostor (Open Space). Prosimo, da prinesete s seboj vse potrebno, da tudi sami ponudite kakšno vsebino. Med ponujenimi temami bo predstavitev zasnove zemljevida dobrih praks v Sloveniji in pobude za ECOLISE Slovenija.
  
GLASBA IN PLES
Praznovanje je del vsakega iskrenega srečanja. Večer bo prinesel tudi nekaj glasbe in plesa v obliki spontanih nastopov, zato prosimo vse glasbenike, da prinesejo svoja glasbila.
 

ZA KOSILO POSKRBIMO VSI

Iz jedi, ki jih boste vi prinesli s seboj bomo za skupno mizo sestavili mozaik naše pisane kuhinjske ustvarjalnosti ( tako kot vsako leto). Pripravite svojo priljubljeno vegetarijansko jed in jo prinesite. Dobrodošlo bo tudi sveže sadje, solate ipd. Prosimo, da res vsakdo nekaj prinese, ker je lani nekaj ljudi ostalo lačnih!
 

PRIJAVE

Število udeležencev je omejeno na 250 ljudi, zato je nujna prijava s SPLETNO PRIJAVNICO!
Vstopnine na dogodek ni, zato pa zadovoljne udeležence prosimo, da prispevajo kak evro, s katerimi bodo pomagali kriti vse stroške dogodka ter podprli nastajajoči projekt in organizatorje dogodka.  

PREVOZ

Prosimo, da pridete s čim manj avtomobili (po možnosti se razdelite po avtih in da na dogodku spoštujete table za parkiranje, ki jih bomo postavili, in napotke redarjev, ki vam bodo pomagali parkirati vozilo na ustrezno mesto. Vsi prijavljeni boste dobili opis poti in ostala navodila za skupni prevoz.
 

POMOČ pri pripravi in pospravljanju

Če le utegnete, bomo veseli vaše pomoči pri pripravi in pospravljanju, saj dogodek v celoti temelji na prostovoljnem delu!
Kdor lahko pride dan prej in ostane dan potem, naj to označi v prijavnici. Hvala! Popolnoma vse, kar se bo zgodilo in česar se bomo naučili, je nemogoče popisati ali celo predvideti. Kot vedno pri takem dogodku je največ odvisno od udeležencev. Zato ne pozabite s seboj prinesti obilo vedrine, raziskovalnega duha, izvirnosti, estetskega čuta, sproščenosti in poguma.  

Sončen pozdrav od sončne ekovaške ekipe!

Vir: ekovas.si

Posted by Marko : komentarji: 0
petek 10 junij 2016 - 15:42:42
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


Izdelava lesene žlice in ...


Termin za delavnice v Juliju:
sobota 12.7.

Na razpolago so sledeče delavnice:
- izdelovanje žlic
- spoznavanje struženja (izdelava skledčke, svečnika, figurice za šah... )
- cvet iz lesa

Lokacija je Velike Vrhe nad Muljavo.

Izvedli bomo delavnico za katero bo največ prijav. Prijave obvezne.

Začetek v dopoldanskih urah.

Prispevek:
za prvi obisk delavnice 25€ ali po dogovoru.

V popoldanskih urah je pa možno, da se pridružite tudi tisti, ki ste že bili na kakšni od delavnic in bi radi samo kaj naredili, dokončali in bi rabili orodje ali pa malo družbe pri rezljanju.

Informacije in prijave po mailu marko.udvanc@soustvarjanje.si ali po telefonu 068 605-741.

Če želite biti obveščeni o kasnejših delavnicah, pošljite mail.

Submitted by Marko

Posted by Marko : komentarji: 0
torek 08 julij 2014 - 06:29:42
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


LETNO SREČANJE SOUSTVARJANJA SLOVENIJA OB 10 LETNICI OBSTOJA

Malce drugače ob 10 letnici prvih korakov..  
LETNO SREČANJE SOUSTVARJANJA SLOVENIJA 2014  
Tradicionalno 25.6.,
od 10.ure dalje na travniku pri Domu na Kureščku, Google maps: Visoko 120, Ig.

Vabljeni!     
Uvodni del 9.30-10.00 Prihod in registracija udeležencev

10.00 Pozdrav organizatorja udeležencem in nagovor Župana občine Ig g.Janeza Cimpermana  
10.15 Dobrodošlica z uglasitvijo in glasbenim uvodom  z  Urško Jeraj (violina) in Žigo Birsa (boben)  
1.del 10.20   -kratka zgodovina in smisel gibanja (Zavod Rodna Zemlja) -prostor in ljudje na Kureščku (Turistično društvo Kurešček)
-sprehod do izvira na Visokem s starodavnim obredom  (Helena Cesar, Žarek - udeležba po želji) 
10.40 predstavitev eko posestev na Kureščku: vabljeni  k sodelovanju, kdor želi
11.00 predstavitev odprtih možnosti naselitve
11.15 Povezava z lokalnimi društvi in prebivalci: predstavitev idejnega projekta Ekovas Kurešček  (Zuhra Jovanović in Jasna Martinjak)
11.30 Soustvarjanje po Sloveniji -predstavitev nastajajočih eko naselij ter eko gibanj po slovenskih regijah:    Jutrovo – Miran Nerat, Štajerska. Nove poti – Rajko Bošnjak, eko skupnost na Krasu. Mokri Potok – Ekovas na Kočevskem. Slovensko Rodovno Gibanje. Ekoci Savinjska dolina.  
X moment 12.00 gongi za povezavo s prostorom z Majo Kristan 
Odmor za kosilo 12.30-13.30 Hrano prinesemo s seboj in jo podelimo na skupni mizi, za pijačo poskrbimo sami, naj bo na posameznika dovolj do večera  
2. del 14.00-14.45   Zavod Rodna Zemlja in njegova vloga v slovenskem prostoru; anketa Program Zavoda Rodna Zemlja do konca leta 2014 in vizija za naslednje 5-letje Izvolitev novih članov Sveta Zavoda. 
15.00-16.00 Uglasitev z  Žigo Birsa; prinesite svoje inštrumente, tolkala, bobne..Glasbena delavnica kot uvod v:   Kam želimo Soustvarjanje? Metoda odprtega prostora (http://edusatis.si/slo/odpiramo-prostor). .  
16.30 – 19.00 Kulturni program:   Janja Srečkar, kulturni prispevek.   Še se zbirajo prijave za plesne točke, recitacije, krajše gledališke predstave, glasbene nastope in podobno. Vabljeni vseh starostnih skupin, da skupaj soustvarimo ta moment.  Prijave do vključno 24.6.2014: Valentina Vidmar, 040-296-188 ali info@rodnazemlja.si.  
Zaključek 19.00 Glasba, prosto druženje, hrana in pijača   
Prireditev povezuje Žiga Birsa.  
Drugo:   Menjava dobrin
Ves  čas bo na kraju dogodka poseben prostor, namenjen menjavi rabljenih predmetov, oblačil,  tudi semen in sadik. Menjate lahko tudi storitve(imejte s seboj vizitke ali listke s storitvijo in višino njene vrednosti) 
Možnost prenočišč
Lokalni ponudniki. Potrebo po prenočišču sporočite ob prijavi. Lahko uredimo parkirišče za avtodom, prostor za šotor, skupinsko ležišče ali sobo. 
V primeru dežja bo prireditev v Kulturni dvorani Gasilskega centra Golo, Ig. 
Bilo je... v davnem letu 2005... naše prvo srečanje. Zahvaljujoč Sončevim Pozitivkam je tukaj še vedno povezava na vabilo: http://www.pozitivke.net/article.php/20050616195754144 

Organizator: Zavod Rodna Zemlja   Prijave: info@rodnazemlja.si do torka, 24.6.2014
Skupni prevozi: glede na prijave in vaše povpraševanje vam bomo pomagali z informacijami za skupne prevoze. 
Parkirišče: v neposredni bližini
Prispevek: prostovoljni prispevki  za organizacijo in kritje stroškov dogodka
S prostovoljnim prispevkom zbiramo tudi sredstva za delovanje Zavoda. Šteje vsak evro.
 
S svojo udeležbo lahko obogatite srečanje in nekomu polepšate dan.     Veseli vas bomo!     Jasna, Valentina, Kata in prijatelji, za   Zavod Rodna Zemlja https://www.facebook.com/pages/Zavod-Rodna-Zemlja/191158094294095          
 
 
 
http://www.mojaobcina.si/ig/novice/obvestila/dogodki/letno-srecanje-soustvarjanja-slovenija-ob-10-letnici-gibanja.html
 

Submitted by Jasna M.Posted by Marko : komentarji: 0
sobota 21 junij 2014 - 22:31:38
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


Pojdi na stran       >>  
Zadnje na forumu
  Tema Avtor Ogledi Odgovori Zadnji odgovor
Ni novih sporočil dostop do foruma! (Je treba kaj poštimat?) Lotus 2922 2 lolA
pon sep 11 2017, 09:55 
Ni novih sporočil отдых (Živali) DavkidovKip 1208 0 -
 
Ni novih sporočil v popularnih temah Spoznavanje rastlin (Rastline) Bor 14750 12 Bor
pon apr 11 2016, 06:28 
Ni novih sporočil v popularnih temah Komentirajte spletne strani, prosim! (Vtisi in komentarji) Nara 14458 20 zibdan
pon sep 30 2013, 01:59 
Ni novih sporočil Marelice (Rastline) Marko 6702 4 Marko
pon sep 10 2012, 05:36 
Teme: 116 | Odgovori: 429 | Ogledi: 414386