Log directory is not writable - please CHMOD e107_plugins/log/logs to 777
LETNO SREČANJE SOUSTVARJANJA SLOVENIJA OB 10 LETNICI OBSTOJA

Malce drugače ob 10 letnici prvih korakov..  
LETNO SREČANJE SOUSTVARJANJA SLOVENIJA 2014  
Tradicionalno 25.6.,
od 10.ure dalje na travniku pri Domu na Kureščku, Google maps: Visoko 120, Ig.

Vabljeni!     
Uvodni del 9.30-10.00 Prihod in registracija udeležencev

10.00 Pozdrav organizatorja udeležencem in nagovor Župana občine Ig g.Janeza Cimpermana  
10.15 Dobrodošlica z uglasitvijo in glasbenim uvodom  z  Urško Jeraj (violina) in Žigo Birsa (boben)  
1.del 10.20   -kratka zgodovina in smisel gibanja (Zavod Rodna Zemlja) -prostor in ljudje na Kureščku (Turistično društvo Kurešček)
-sprehod do izvira na Visokem s starodavnim obredom  (Helena Cesar, Žarek - udeležba po želji) 
10.40 predstavitev eko posestev na Kureščku: vabljeni  k sodelovanju, kdor želi
11.00 predstavitev odprtih možnosti naselitve
11.15 Povezava z lokalnimi društvi in prebivalci: predstavitev idejnega projekta Ekovas Kurešček  (Zuhra Jovanović in Jasna Martinjak)
11.30 Soustvarjanje po Sloveniji -predstavitev nastajajočih eko naselij ter eko gibanj po slovenskih regijah:    Jutrovo – Miran Nerat, Štajerska. Nove poti – Rajko Bošnjak, eko skupnost na Krasu. Mokri Potok – Ekovas na Kočevskem. Slovensko Rodovno Gibanje. Ekoci Savinjska dolina.  
X moment 12.00 gongi za povezavo s prostorom z Majo Kristan 
Odmor za kosilo 12.30-13.30 Hrano prinesemo s seboj in jo podelimo na skupni mizi, za pijačo poskrbimo sami, naj bo na posameznika dovolj do večera  
2. del 14.00-14.45   Zavod Rodna Zemlja in njegova vloga v slovenskem prostoru; anketa Program Zavoda Rodna Zemlja do konca leta 2014 in vizija za naslednje 5-letje Izvolitev novih članov Sveta Zavoda. 
15.00-16.00 Uglasitev z  Žigo Birsa; prinesite svoje inštrumente, tolkala, bobne..Glasbena delavnica kot uvod v:   Kam želimo Soustvarjanje? Metoda odprtega prostora (http://edusatis.si/slo/odpiramo-prostor). .  
16.30 – 19.00 Kulturni program:   Janja Srečkar, kulturni prispevek.   Še se zbirajo prijave za plesne točke, recitacije, krajše gledališke predstave, glasbene nastope in podobno. Vabljeni vseh starostnih skupin, da skupaj soustvarimo ta moment.  Prijave do vključno 24.6.2014: Valentina Vidmar, 040-296-188 ali info@rodnazemlja.si.  
Zaključek 19.00 Glasba, prosto druženje, hrana in pijača   
Prireditev povezuje Žiga Birsa.  
Drugo:   Menjava dobrin
Ves  čas bo na kraju dogodka poseben prostor, namenjen menjavi rabljenih predmetov, oblačil,  tudi semen in sadik. Menjate lahko tudi storitve(imejte s seboj vizitke ali listke s storitvijo in višino njene vrednosti) 
Možnost prenočišč
Lokalni ponudniki. Potrebo po prenočišču sporočite ob prijavi. Lahko uredimo parkirišče za avtodom, prostor za šotor, skupinsko ležišče ali sobo. 
V primeru dežja bo prireditev v Kulturni dvorani Gasilskega centra Golo, Ig. 
Bilo je... v davnem letu 2005... naše prvo srečanje. Zahvaljujoč Sončevim Pozitivkam je tukaj še vedno povezava na vabilo: http://www.pozitivke.net/article.php/20050616195754144 

Organizator: Zavod Rodna Zemlja   Prijave: info@rodnazemlja.si do torka, 24.6.2014
Skupni prevozi: glede na prijave in vaše povpraševanje vam bomo pomagali z informacijami za skupne prevoze. 
Parkirišče: v neposredni bližini
Prispevek: prostovoljni prispevki  za organizacijo in kritje stroškov dogodka
S prostovoljnim prispevkom zbiramo tudi sredstva za delovanje Zavoda. Šteje vsak evro.
 
S svojo udeležbo lahko obogatite srečanje in nekomu polepšate dan.     Veseli vas bomo!     Jasna, Valentina, Kata in prijatelji, za   Zavod Rodna Zemlja https://www.facebook.com/pages/Zavod-Rodna-Zemlja/191158094294095          
 
 
 
http://www.mojaobcina.si/ig/novice/obvestila/dogodki/letno-srecanje-soustvarjanja-slovenija-ob-10-letnici-gibanja.html
 

Submitted by Jasna M.Posted by Marko : komentarji: 0
sobota 21 junij 2014 - 22:31:38
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


Letno srečanje Soustvarjanje Slovenija ob 10 letnici gibanja

Poletne sapice odstirajo vrata in pred nami je 
LETNO SREČANJE SOUSTVARJANJA SLOVENIJA 2014
25.6.2014 od 10.ure dalje na travniku pri Domu na Kureščku, 
Google maps: Visoko 120, Ig.
Vabljene družine, pari in posamezniki od blizu in daleč.. 

15_1401770026_Letno_.jpg
Okvirni program dogodka:  
Pozdravni nagovor in glasbena otvoritev  
1.del (dopoldne)
a)kratka zgodovina in smisel gibanja www.soustvarjanje.si
b)predstavitev eko posestev na Kureščku
c)predstavitev odprtih možnosti naselitve 
d)Povezava z lokalnimi društvi in prebivalci: predstavitev idejnega projekta Ekovas Kurešček   
2.Soustvarjanje po Sloveniji:  predstavitev nastajajočih eko naselij po slovenskih regijah (Kras, Notranjska, Obala, Dolenjska, Štajerska,...)   

12.30-13.30 odmor za kosilo- različne možnosti    

2. del (popoldne)  
1
4.00-15.00   Zavod Rodna Zemlja in njegova vloga v slovenskem prostoru.
Program Zavoda do konca leta.
Izvolitev novih članov Sveta Zavoda. 
Prijave k sodelovanju v Zavodu sprejemam do 20.6.2014: Jasna Martinjak, na številki 041-790-757 ali na  info@rodnazemlja.si  

16.00 – 19.00 Kulturni program: zbiramo prijave za plesne točke, recitacije, krajše gledališke predstave, glasbene nastope in podobno. Vabljeni vseh starostnih skupin, da skupaj ustvarimo nepozabno popoldne. 
Želiš sooblikovati? Piši nam s svojimi predlogi!  
Vaše prijave sprejema do vključno 21.6.2014: Valentina Vidmar, 040-296-188 ali info@rodnazemlja.si.     

19.00 Glasba, prosto druženje, hrana in pijača     
 
Možnost prenočišč:  lokalni ponudniki. Potrebo po prenočišču sporočite ob prijavi. Lahko uredimo parkirišče za avtodom, prostor za šotor, skupinsko ležišče ali sobo.      
 
 
Bilo je v davnem letu 2005... naše prvo srečanje. Zahvaljujoč Sončevim Pozitivkam je tukaj še vedno povezava na vabilo: http://www.pozitivke.net/article.php/20050616195754144      
 
organizator: Zavod Rodna Zemlja
Zaželene prijave: info@rodnazemlja.si do petka, 2o.6.2014
Skupni prevozi: glede na prijave vam bomo pomagali z informacijami za skupne prevoze Prispevek: prostovoljni prispevek za organizacijo in kritje stroškov dogodka        
Prisrčno vabljeni,  
Organizacijski odbor Jasna, Valentina, Kata in prijatelji, za Zavod Rodna Zemlja https://www.facebook.com/pages/Zavod-Rodna-Zemlja/191158094294095 https://www.facebook.com/JasnaMartinjak      

Submitted by Jasna M.Posted by Marko : komentarji: 0
torek 03 junij 2014 - 06:12:13
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


8.dan eko vasi

  dan ekovasiVabljeni na letošnji že 8. Dan ekovasi, ki bo v soboto 14. junija 2014. Tokrat gostimo ekovaščani Mokrega Potoka. Priprave prostora  (postavitev streh, kopanje kompostnih wc-jev, ureditev oznak ipd.) se bodo začele že v četrtek 12. junija, zaključek  s pospravljanjem pa bo sledil v nedeljo 15. junija.

DOGAJANJE

Praznik življenja in sonaravnosti bo potekal po metodi »Odprti prostor« in bo nudil nepredvidljiv, a zelo širok spekter uporabnih znanj in veščin ter obilo zabave! Glavna tema dogodka je Spoznavanje s prostorom.  Na kaj vse moramo biti pozorni, ko posegamo v prostor? Kakšna je zgodovina prostora? Kakšni so obstoječi prebivalci prostora?  Kakšna je vpetost v lokalno skupnost? Katere so mikroklimatske lastnosti prostora? Vse to bomo spoznavali preko vasi Mokri Potok,  zapuščene vasi v kateri so ljudje prebivali vsaj 600 let in nam kaže, da ima ustrezne možnosti za (samozadostno) bivanje.   
Poleg delavnic vas bomo popeljali po čudoviti okolici in vam predstavili vizijo ekovasi. Na ekovaškem srečanju se nam bo pridružil arhitekt Janko Rožič z ekipo, ki nam bo predstavil načrte hiš, povedal nekaj o zgodovini gradnje na kočevskem ter še marsikaj zanimivega. Pridružili se nam bodo konjerejci iz sosednje vasi, možno bo tudi jahanje.

HRANA

V četrtek in petek bo za prostovoljce, ki bodo pomagali pri pripravi prostora,  organizirana kuhinja s toplim obrokom. Na sam dan ekovasi, v soboto, pa bo druženje ob hrani organizirano po principu »skupne mize«, kar pomeni, da lahko vsak udeleženec prinese na skupno mizo obrok, ki ga želi deliti z ostalimi in lahko tudi poskusi ostalo hrano. Dobrodošlo bo tudi sveže sadje, solate ipd. Skratka pestro kulinarično doživetje. Prosimo le, da je hrana na »skupni mizi« vegetarijanska.

GLASBA IN PLES

Praznovanje je del vsakega iskrenega srečanja. Večer bo prinesel tudi nekaj glasbe in plesa v obliki spontanih nastopov, zato prosimo vse glasbenike, da prinesejo svoja glasbila.

PREVOZ

Prosimo, da pridete s čim manj avtomobili, spoštujete table za parkiranje, in napotke redarjev, ki vam bodo pomagali parkirati vozilo na ustrezno mesto. Vsi prijavljeni bodo dobili opis poti in ostala navodila za DELITEV PREVOZA.

SPANJE
Na lokaciji bo možno spanje vse dni 12.- 15. 6. S seboj seveda prinesite šotor ali kak drug spalni pripomoček.

PRIJAVE in PRISPEVEK
Udeležba na dogodku je brezplačna, bomo pa veseli prostovoljnih prispevkov za kritje osnovnih stroškov. Za pripravo prostora moramo vedeti, koliko radoživih udeležencev pričakujemo, zato prosim izpolni SPLETNO PRIJAVNICO, v kateri tudi označi, če lahko pomagaš pri pripravi prostora in pospravljanju.
Za izpeljavo dogodka potrebujemo lepo vreme, v primeru sprememb pa vas obvestimo najkasneje 3 dni pred dogodkom.

 Popolnoma vse, kar se bo zgodilo in česar se bomo naučili, je nemogoče popisati ali celo predvideti. Kot vedno pri takem dogodku je največ odvisno od udeležencev. Zato ne pozabite s seboj prinesti vedrine, raziskovalnega duha, izvirnosti, estetskega čuta, sproščenosti in poguma.

Lahko si ogledate tudi nekaj utrinkov, kako lepo nam je bilo na 5. Dnevu ekovasi na Razaziji:-) in video prispevek o 6. srečanju v Pomjanu.

Vse ostale informacije najdete na spletni strani gostiteljev 8. dneva eko vasi www.mokri-potok.si

Posted by Marko : komentarji: 0
torek 03 junij 2014 - 06:09:22
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


Delovna akcija v eko vasi Mokri Potok 24.5.2014

V soboto 24. maja 2014, vas vabimo na delovno akcijo v Mokri Potok. Tokratna delovna akcija bo bolj sproščena, saj se ne bomo ukvarjali s čiščenjem okolice (mogoče malo:), pač pa bomo v roke vzeli žeblje, nože in kladivo ter gradili.

Les, ki smo ga na prejšnjih delovnih akcijah spravil na kup, bomo uporabili za gradnjo nadstreška, ki nam bo v deževnih ali vročih poletnih dneh nudil streho nad glavo. Na sredini nadstreška bo kurišče, nam katerem si bomo skupaj kuhali kosila in se ob mrzlih dneh greli.

Za vegi obrok bo poskrbljeno, dobrodošle pa so dobrote za skupno “mizo”. S seboj prinesite delovno orodje (kladivo, žago), primerno obutev in oblačila (za lepo vreme je poskrbljeno:) ter skodelico in pribor.

Les, ki se nahaja ob potoku, po večini gre za sivo jelšo, lahko odpeljete domov. Jelša je primerna za gojenje gob, rezbarjenje, visoke grede, …

Prijave na delovno akcijo so obvezne. Za prijavo uporabite obrazec na neši spletni strani (http://www.mokri-potok.si/delovna-akcija-10-5-2014/) ali pokličite na 040893116 (Jernej).

V primeru dežja delovna akcija odpade.

Se vidimo 24. maja okrog 9.ure v Mokrem Potoku!

Posted by Marko : komentarji: 0
četrtek 22 maj 2014 - 21:56:35
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


VABILO Rodna Zemlja - NAJDIVA SE 2014

NAJDIVA SE

“Naenkrat je tujec, ki je prišel za njo, spregovoril v njej tujem jeziku: (‘ S teboj, čudovita boginja, bi lahko na veke ustvarjal prostranstvo Ljubezni.’-prevod iz nemščine) Ljuba ni mogla prevesti teh besed iz nemščine, toda kdo ve, zakaj je zašepetala: ‘Pripravljena sem ti pomagati pri velikem ustvarjanju,’ in se obrnila k neznancu. (Vladimir Megre, Obredi Ljubezni, Nova  civilizacija 2.del)”   
 15_1400535429_VABILO.jpg
Samske in samski, vabljene/i v Malo dvorano Kulturnega doma na Golem, v občini Ig, na drugo srečanje za samske. Po krajšem spoznavnem uvodu se bomo odpravili na pohod na vrh Kureščka(ca 50 min v eno smer). Po vrnitvi se bomo namestili v okrepčevalnici Jager  v neposredni bližini izhodiščne točke in si privoščili pico ali katerega od drugih odličnih prigrizkov, ki jih imajo na voljo: https://www.facebook.com/jager.okrepcevalnica?fref=ts Pred nami je zanimivo in privlačno popoldne in večer. 
 
Dan: 31.5.2014   
Ura: 14.30 -20.30h  
Lokacija: Kulturna dvorana Golo, Golo 5a, Ig
https://www.google.si/maps/@45.911736,14.543589,3a,90y,50h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1s2SnwhbRrA2vYHme7GXe5ig!2e0!6m1!1e1?hl=sl 
 
Simbolični prispevek za organizacijo:  5,00 eur   
Organizator: Zavod Rodna Zemlja
 
Svojo udeležbo potrdite na info@rodnazemlja.si do četrtka,29.5.2014.
                                                                                                                               
Z željo, da bi dogodek prispeval  prijetno izkušnjo na poti vašega iskanja,   Vas prisrčno pozdravljam
Jasna

Submitted by Jasna M.


Posted by Marko : komentarji: 0
torek 20 maj 2014 - 06:32:02
tiskalniku prijazno ustvari pdf za to novico


Pojdi na stran   <<        >>  
Zadnje na forumu
  Tema Avtor Ogledi Odgovori Zadnji odgovor
Ni novih sporočil dostop do foruma! (Je treba kaj poštimat?) Lotus 3498 2 lolA
pon sep 11 2017, 09:55 
Ni novih sporočil отдых (Živali) DavkidovKip 1715 0 -
 
Ni novih sporočil v popularnih temah Spoznavanje rastlin (Rastline) Bor 15997 12 Bor
pon apr 11 2016, 06:28 
Ni novih sporočil v popularnih temah Komentirajte spletne strani, prosim! (Vtisi in komentarji) Nara 15810 20 zibdan
pon sep 30 2013, 01:59 
Ni novih sporočil Marelice (Rastline) Marko 7455 4 Marko
pon sep 10 2012, 05:36 
Teme: 116 | Odgovori: 429 | Ogledi: 450428